Welcome to Museum The Ursuline Convent

Museum The Ursuline Convent consists of The Family Museum and Afrika Anders (Africa Differently), which found its origin in The Africa Centre in Cadier en Keer. In The Family Museum you will be given a varied insight into the history of man in his family relationship: from the first man until today with special attention to DNA, the Eijsden born scientist Eugene Dubois, Heraldry, Charlemagne, Iconography and Genealogy. Afrika Anders is a museum on the origin of life, life in town and the end of life, with lots of sculptures, masks, photographs and a marvellous collection of toys and surprising tombs.
The museum is situated in a 19th century Ursuline Convent with beautiful stained-glass windows. It hosts a museum cafeteria with extensive menu, a tourist bureau and a museum shop.

Opening hours:

• Museum The Ursuline Convent:
Daily from 10 am to 5 pm and by special arrangement

• Museum Café:
Tuesday through Sunday 10 am to 9 pm and by special arrangement

• Museum Shop:
Daily from 10 am to 5 pm, except on 1 January and 25 December

Entrance fees:

• Up to 6 years: free
• 7 to 12 years € 3
• From 13 years onwards € 7
• Groups of at least 10 people € 6 pp